METABOLIC BALANCE - ZDRAVO MRŠAVLJENJE UZ URAVNOTEŽENJE HORMONA

INDIVIDUALNI PLAN PREHRANE PREMA LABORATORIJSKIM VRIJEDNOSTIMA KRVNE SLIKE DIREKTNO IZ NJEMAČKE KLINIKE

Napokon je i u Hrvatsku stigao metabolic balance !

Metabolic Balance – Youtube video:

Metabolic Balance - Masterchef (NovaTV)

Dr. Funfack, čuveni liječnik internist iz Munchena, s timom liječnika, prehrambenih stručnjaka , a naposlijetku i informatičara koji djeluju u Institutu za metabolic balance, razvio je jedinstveni program prehrane koji usklađuje biokemijska i metabolička svojstva tijela pojedinca s kemijom hrane. Program je rezultat dvadesetogodišnjeg istraživanja i provodi se u 50tak zemalja svijeta, a od nedavno i u Hrvatskoj, u našem Centru.

Kao što svaki čovjek ima specifične otiske prstiju, tako i svako tijelo ima svoje metaboličke specifičnosti koje se ne mijenjaju i ostaju zauvijek njegove baš kao i otisci prstiju. Metabolic balance stručnjaci prepoznaju ih putem laboratorijskih vrijednosti krvi. Stoga je ovaj program jednokratni ulog u zdravlje za čitav život.

Prehranom prema metabolic balance individualnom programu zdravo se mršavi, hormoni se stabiliziraju, šećer, masnoće i tlak se prirodno reguliraju.

Program za svakog pacijenta u svijetu izrađuje se direktno u njemačkom metabolic balance institutu i i odobren je osobno od dr. Funfacka.

Tzv. metabolički sindrom u zadnje vrijeme se sve više shvaća i prihvaća od strane školske medicine. Dr.Funfack je problem uočio mnogo ranije. Radeći sa pacijentima na njihovoj prehrani u cilju boljeg zdravlja, odavno je uočio da je pretilost povezana s hormonalnim disbalansom. Shvatio je da jedući na krivi način i jedući namirnice koje su pogrešne za naš individualni metabolizam, dolazi do sve većeg disbalansa inzulina i svih ostalih hormona u tijelu. Npr. hormon leptin (hormon koji nam javlja kada smo siti) kad nije u ravnoteži - nekontrolirano jedemo. Pri tom i mnogi drugi hormoni dolaze u sve veću neravnotežu. Ukratko, upadamo u zatvoreni krug iz kojeg se teško sami možemo izvući. Debljamo se, osobito u predjelu oko pupka, može se povećati šećer u krvi, masnoće, krvni tlak, osjećamo umor, nezadovoljstvo...
Muškarci koji imaju veći obujam oko pupka, unutar masnog tkiva luče veću količinu ženskog hormona – estrogena. Kod žena se taj problem može odraziti na veću sklonost razvoju tumora dojke. Općenito, masnoće iz tog dijela tkiva lakše ulaze u krvotok, što povećava rizik od kardiovaskularnih oboljenja.
Ako smo pretili i/ili imamo već samo i neki od simptoma metaboličkog poremećaja, na najboljem smo putu da razvijemo ozbiljne zdravstvene tegobe.

NELA ROJE, dr.naturopatije prvi je certificirani terapeut za metabolic balance u Hrvatskoj.

Program ima ISO 9001 certifikat za kvalitetu. Strogo je kontroliran i može se i smije provoditi samo uz pomoć posebno educiranih i certificiranih liječnika, doktora naturopatije, nutricionista ili terapeuta sa medicinskim znanjem. Namijenjen je poliklinikama, ordinacijama opće medicine, internističkim, naturopatskim, fizioterapeutskim i sl. ordinacijama kao i nutricionističkim savjetovalištima. U svijetu se koristi i u okviru visokokvalitetnih fitness i wellness programa.

  • Ovaj program je izuzetno učinkovit za zdravo mršavljenje kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom.
  • Ovaj program je vrlo djelotvoran za osobe s dijabetesom (ovisnim ili neovisnim o inzulinu) i bez obzira na tjelesnu težinu, a ukoliko koriste lijekove protiv dijabetesa odnosno inzulin potreban je stalan nadzor liječnika radi potrebe postepenog smanjenja lijekova / inzulina.
  • Ovaj program mogu koristiti i zdrave osobe kao preventivu.
  • Ovaj program mogu koristiti i osobe koje se žele udebljati.
  • Ovaj program mogu koristiti osobe koje imaju bilo koje zdravstvene tegobe bilo da žele smršaviti, ostati na istoj težini ili se udebljati.
  • Ovaj program ne mogu koristiti trudnice i dojilje i osobe sa jačim oštećenjem jetre ili bubrega.

Više na svjetskoj stranici www.metabolic-balance.com